Fényképekkel kapcsolatos kérdések

1. Mekkora méretű fénykép szükséges a jó minőségű vászonfotóhoz?

Minél nagyobb a feltöltött fénykép, annál jobb lesz a vászonkép minősége. Minimálisan ~280 kByte méretű képe már elegendő szokott lenni. Ha még nem készítetted el a képet, akkor mindenképp a legjobb minőségre állítsd a fényképezőgéped.

2. Hogy tudom ellenőrizni a fényképem méretét számítógépen?

Nyisd meg a fényképet tartalmazó mappát, majd kattints a fényképre az egér jobb gombjával. A legördülő menüben válaszd ki a "Tulajdonságok" menüpontot. A felugró ablakban látni fogod a kép méretét. Ennek minimum 280 kB-nak kell lennie. Ha pedig MB-ban jelenik meg a kép, akkor valószínűleg elegendő lesz a mérete. 1000 kB = 1 MB. De ha nem vagy biztos abban, hogy a kép megfelelő lesz, akkor keress minket telefonon, e-mailben, vagy a jobb alsó sarokban lévő messenger ikonra kattintva.

3. Maximum mekkora képet tudok feltölteni?

A feltöltött fénykép maximális mérete 25 MB lehet. Ettől nem valószínű, hogy nagyobb képet fogsz küldeni, ha mégis, akkor wetransfer, tresorit, vagy toldacuttot stb. óriásfile-küldő segítségével tudod átküldeni nekünk a képet. Ha kérdésed vann ezzel kapcsolatban, akkor keress minket telefonon, e-mailben, vagy a jobb alsó sarokban lévő messenger ikonra kattintva.

4. Mit tudunk tenni, ha csak kisméretű képem van?

Sajnos ilyen is előfordul néha. Sokszor Facebookról, vagy egyéb közösségi oldalről leszedett képeket kapunk. Sajnos a közösségi oldalak átméretezik a képeket a jobb sebesseég miatt. Ha van rá lehetőséged, akkor szerezd be az eredeti képet és ne a közösségi oldalról letöltött képet használd. Ha nem vagy biztos benne, hogy elég nagy lesz a kép, akkor keress minket. Az is lehet, hogy tökéletesen szép vászonképet lehet csinálni belőle egy picit kisebb méretben. De választhatsz fotókollázs megoldásaink közül, vagy a többrészes vászonkép is alternatíva lehet.

5. Mobiltelefonnal készített fényképből lehet vászonképet csinálni?

Igen, lehet. A mai modern telefonok kiváló fényképeket készítenek, de rossz beállítás, vagy régebbi telefon esetén elképzelhető, hogy nem elég a kép mérete. Ez esetben választhatsz fotókollázs megoldásaink közül, vagy a többrészes vászonkép is alternatíva lehet.