Mekkora méretű vászonképet válasszak?

Mekkora méretű vászonképet válasszak?

A vászonképek egyre népszerűbb dekorációs elemek, hiszen sokféle stílushoz és ízléshez passzolnak. Azonban kiválasztása során nemcsak a stílus fontos szempont, hanem a méret is.

 

Hogyan tudjuk eldönteni, hogy milyen méretű vászonképet válasszunk az egyes helyiségekhez? Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk, hogy mire érdemes figyelni a legmegfelelőbb méret kiválasztása során.


1. Fontos megjegyezni, hogy a vászonkép méretét az adott helyiség méretéhez kell igazítani. Egy nagy vászonkép kicsi helyiségben nyomasztó hatást kelthet, míg egy kicsi vászonkép a nagy térben elvész. Az ideális méret kiválasztásához érdemes megmérni az adott fal területét és a kép körüli szabad helyet.

2. Érdemes figyelembe venni a vászonkép funkcióját. Ha például a vászonképet egy kanapé fölé akarjuk helyezni, akkor azt a kanapé méretéhez kell igazítani. Az ágy fölé helyezett vászonkép mérete szintén eltérhet például egy előszobába helyezett képtől.

3. Az adott helyiség stílusa is befolyásolhatja a vászonkép méretét. Egy modern, minimál stílusú helyiségben jobban mutat egy nagyobb, egyszerű vászonkép, míg egy romantikus, vintage stílusú helyiségben inkább a kisebb, részletesebb képek illenek.

4. Az elhelyezési magasság szintén szerepet játszik a vászonkép méretének kiválasztásában. Általában a vászonképeket szemmagasságban helyezzük el, azonban ha a kép magasabban vagy alacsonyabban lesz, akkor azt figyelembe kell venni a méret kiválasztásakor.

5. Az utolsó, de nem kevésbé fontos szempont a személyes preferenciák. Az adott szobában tartózkodók életkorát, ízlését, érdeklődését és stílusát is figyelembe kell venni a vászonkép méretének kiválasztásakor. A gyerekszobában például a vidám, színes, nagyobb méretű vászonképek a legmegfelelőbbek.

Tanácstalan vagy a kép kiválasztásánál? Keress minket elérhetőségeinken és szívesen állunk rendelkezésedre! (info@evaszonkep.hu, 36 20 356 0737)

 

Vissza a blogba

A tökéletes ajándék, válassz vászonképeink közül: