Vászonkép a nappaliba

Vászonkép a nappaliba

 

A nappali az otthonunk központi helye, ahol sok időt töltünk a családdal és barátokkal, vagy egyszerűen csak pihenünk és kikapcsolódunk.

Ahhoz, hogy ezt a helyiséget hangulatosabbá és egyedibbé tegyük, érdemes dekoratív elemekkel feldobni. A vászonkép kiváló megoldás erre a célra, hiszen nem csak a szemünknek tetszetős, hanem kedvenc fotóinkat vagy műalkotásokat is megjeleníthetünk rajta.

 

De milyen típusú vászonképek illenek a nappaliba?

A nappali általában az otthon leglátogatottabb helyisége, így fontos, hogy olyan vászonképet válasszunk, amely igazán kiemeli az adott helyiség hangulatát.

Ez a leggyakoribb hely, melyet vászonképekkel dekorálunk. Nagyobb méretű képekkel nagyobb hatást lehet elérni, de a kisebb méretű vászonképek is tökéletesen illenek a falra.

Általában festmény stílusú, absztrakt vagy természeti témájú vászonképeket választják az ügyfelek a nappali dekorálására, de remekül mutatnak a családi fotókból készült vászonképek is.

 

Vászonkép lehetőségek a nappaliba:

Nagyméretű vászonképek: 
A nappali a legtöbb házban a lakás legnagyobb helyisége, ezért egy nagyobb méretű vászonkép kiválóan illik a térbe. A nagyméretű kép akár a teljes falat beboríthatja, és nagyszerű hatást érhetünk el vele. Fontos azonban, hogy a kép ne legyen túl zsúfolt, válasszunk inkább egy egyszerűbb, letisztultabb motívumot.

Absztrakt műalkotások:
Az absztrakt művészet megosztó lehet, de egy jól megválasztott absztrakt vászonkép kiválóan illik a modern, letisztult nappalikba. Az absztrakt képek többféle stílusban is elérhetőek, például a geometrikus formákat követő művektől egészen a színes, ecsetvonásokkal díszített darabokig.

Az absztrakt és modern minta azért is remek választás, mert segítségükkel rögtön a figyelem középpontjába kerül a vászonkép. Könnyen beilleszthetők a már meglévő bútorok és dekorációk közé, általuk az adott helyiség letisztultabb és modernabb hatást kelt.

Tájképek:
A természet inspiráló erejével nehéz vitatkozni, ezért a tájképet ábrázoló vászonkép nagyszerű választás lehet a nappaliba. Válasszunk olyan képet, amely által megjelenik a természet szépsége, akár egy csodás naplemente vagy egy gyönyörű táj. A tájképek nem csak nyugtató hatásúak, hanem a természet szépségét is beemelik otthonunkba.

Családi fotók:
A nappali az otthonunk legintimebb helyisége, ezért ideális helyszín a családi emlékek megjelenítésére. Válasszuk ki a legkedvesebb családi fotóinkat, egy élménydús utazásról készült fotót és készítsünk belőlük vászonképet. Így ahányszor rápillantunk, minden alkalommal emlékezhetünk azokra az élményekre és pillanatokra, amelyeket a családunkkal megéltünk. A személyes emlékek még inkább hozzájárulnak nappalink hangulatához.

Filmplakátok:
Ha szeretjük a mozit és a filmeket, akkor kiváló választás lehet egy klasszikus filmplakát is vászonképként.

 

A nappali, illetve a fal méretétől függően dekorálhatunk egy- vagy többrészes vászonképpel, létrehozhatunk több vászonból álló fotófalat is, de ha kevés a helyünk, akkor egy-egy fotóból vagy kollázsból álló vászonkép is remekül feldobja a helyiség hangulatát.

A vászonképek számos helyiségben jól mutatnak, de mindig vegyük figyelembe az adott helyiség méretét, stílusát, hangulatát, mielőtt képet választunk.

Vissza a blogba

A tökéletes ajándék, válassz vászonképeink közül: